PONI Podjetno nad izzive Pomurje

Zaživi svojo poslovno idejo in se pridruži uspešnim podjetnikom!

Projekt PONI Pomurje je model podjetniškega usposabljanja, v okviru katerega potencialni podjetniki in podjetnice v 4 mesecih zaposlitve na Razvojnem centru Murska Sobota, razvijejo in realizirajo svojo podjetniško idejo.

Kako in do kdaj lahko oddam prijavo?

KAJ PONUJA PONI Pomurje?

4 - mesečno redno zaposlitev.
Mentorstvo in pomoč pri razvoju poslovne ideje ter izdelavi poslovnega načrta.
Pomoč pri uresničitvi poslovne ideje.
Podjetniška usposabljanja.
Delo s somišljeniki in mreženje s podjetniki.
Možnost individualnih izobraževanj.

Kako poteka?

1
Prijaviš se na javni razpis za vključitev v projekt PONI Pomurje.
2
Za 4 mesece se zaposliš na Razvojnem centru Murska Sobota.
3
V času zaposlitve si pridobiš potrebna podjetniška znanja.
4
S pridobljenim znanjem svojo idejo spremeniš v poslovni model ter narediš odličen poslovni načrt.
5
Po koncu usposabljanja si pripravljen za uspešno podjetniško pot in ustanovitev podjetja.

Komu je projekt namenjen?

  • Poslovna ideja in želja po samostojni podjetniški poti.
  • Stalno ali začasno bivališče v eni izmed 27 občin Pomurske regije.
  • Še niste bili vključeni v katerokoli operacijo ali projekt Podjetno v svet podjetništva in projekt PONI, ki se je izvajala v preteklosti ali se še izvaja, v Pomurski ali katerikoli drugi regiji oz. pri drugi regionalni razvojni agenciji.
  • Imate poravnane vse zapadle obveznosti do države.
  • Oddate prijavo na javni razpis samo v Pomurski regiji.
  • Na dan vključenosti v projekt imate izpolnjene vse pogoje za podpis pogodbe o zaposlitvi na Razvojnem centru Murska Sobota.

KAKO SE LAHKO VKLJUČIM V PONI Pomurje?

V projekt se lahko vključite izključno preko prijave na javni razpis PONI Pomurje.

Javni razpis bo objavljen vsake 4 mesece.

Rok za prijavo na 4. javni razpis: 30. 9. 2021.
V drugo skupino bo vključenih do 12 udeležencev.

Oddaj prijavo

NAŠI PONI-ji (I. skupina)

1 / 12
Klemen Kovič
Storitve 3D tiskanja za podjetja
I. skupina

Za razvoj nekega izdelka je potrebno vložiti veliko časa in denarja. Kljub skrbnemu načrtovanju se lahko zgodi, da je izdelek na trgu neuspešen, ali pa se želje kupcev spremenijo in moramo hitro prilagoditi ponudbo. Za učinkovito spoprijemanje s temi izzivi, vidim rešitev v 3D tiskanju. Ponujal bom storitve 3D tiskanja po naročilu za podjetja in tudi za posameznike, ustvarjalce, umetnike in bodoče podjetnike. Podjetjem bom omogočil izdelavo prototipov in manjših serij, posameznikom pa prilagojene, unikatne izdelke in darila.

Sara Sukič
Naša bauta
I. skupina

Čas je, da začnemo razmišljati trajnostno in da ta način razmišljanja prenesemo tudi v naše vsakdanje življenje. Tako je nastala ideja o trgovini brez plastične embalaže, ki je prijazna do ljudi, živali in okolja. V trgovini bomo strankam omogočali nakup lokalnih, kvalitetnih, ekoloških živil s svojo embalažo, oziroma embalažo, ki ne bo vsebovala plastike. S tem bodo lahko prispevale k ohranjanju čiste narave in k boju proti plastičnim odpadkom ter k trajnostnem razvoju regije. 

Matej Kelemen
Doživetje in bivanje v naravi
I. skupina

Ljudem želim približati naravo, da jo začutijo v njeni polni meri. Hkrati pa jih navdušiti, da z nekaj malo znanja in uporabe veščin gozdovništva ter bivanja v naravi, obogatijo svoje lastne dogodivščine v naravi. Ponujal bom izobraževanja in programe za pridobivanje izkušenj, ki bodo pripomogli k bolj suverenim avanturam v naravi za vsakega posameznika.

Vikica Štingl
Spletni marketing
I. skupina

Kaj vam lahko ponudim: Za vas lahko prevzamem vodenje Facebook inI Instagram profila vašega podjetja: komunikacija, všečkanje, načrtovane objave, analize, nagradne igre, posodobitve,...; Lahko vam pripravim newsletterje za vaše naročnike; Lahko pripravim in vodim oglaševalske kampanije na Facebooku in Instagramu; Lahko administriram vašo spletno trgovino ali stran. K vsemu pa vam priložim še poročilo o analizi, z razumljivo obrazlago, da boste lažje razumeli, kaj se dogaja v ozadju, zakaj je nek dan bila prodaja večja, zakaj je neka akcija imela večji in druga spet manjši učinek. 

Aleš Ifko
Gong Oaza
I. skupina

Moje storitve bodo namenjene doseganju globoke sprostitve uma in telesa, razbremenitvi stresa in napetosti, krepitvi imunskega sistema, aktivaciji samozdravljenja, višanju frekvence - vibracije telesa in vzpostavljanje ravnovesja. Nudil bom Zvočne tretmane z Gongom za skupine ter individualno, masaže s Tibetanskimi posodami, Reiki energijsko tehniko in Schuman Tesla Therapy.

Brigita Šušteršič
Zero waste vrtnarija, knjige, izobraževanja
I. skupina

Moja poslovna ideja je odpreti vrtnarijo ter različna izobraževanja. Vodila bom različna predavanja in delavnice na temo vrtnarjenja. Izdala sem že knjigo Vzgoja lastnih sadik, Kuhajmo domače in Vrtnarski dnevnik. Spomladi 2021 bom odprla zero waste vrtnarijo, kjer bodo sadike vzgojene brez embalaže. V prodaji bodo sadike različne zelenjave in zelišč. 

Kaja Glavač
Nov vir živalskih beljakovin
I. skupina

V prehrano Slovencev želim vključiti nov, zdrav, ekološki vir živalskih beljakovin, in sicer žuželke. Ne potrebujejo antibiotikov in drugih veterinarskih zdravil, vsebujejo vseh 9 esencialnih aminokislin, imajo popolno razmerje omega 3 in 6 maščobnih kislin, so brez glutena in laktoze, krepijo lase in nohte. Vsebujejo pa tudi bistvene elemente v sledeh: železo, vitamin B12, magnezij, cink, mangan, jod, itd.. Žuželke imajo manjši vpliv na okolje kot tradicionalna živinoreja, ki uničuje tako planet kot zdravje ljudi. Moji izdelki bodo beljakovinski smutiji razlicnih okusov, beljakovinske ploščice in drugi.

Polona Lopert
Specialty kavarna
I. skupina

To sem jaz – Polona. In Timi za espresso aparatom.
Kot strastna gurmana, visoko zahtevna kafetkarja, ki nadvse najbolj ceniva okolje, družbo in dobra razmerja, želiva ta kombo predstaviti tudi »naše Sobote«. Sva izkušena gostinca, z več kot dobrim okusom, kot za hrano, kot za estetiko. Kava ne bo več le kava, ampak bo postalo doživetje s tvojimi najljubšimi ob visoko kvalitetni kavi, spiti ob domači tortici ali pajanemu krüju na sodoben način in pravo mero urbanega ambienta. Ker si to, pomurci zaslužimo.

Nuša Solar Horvat
Joga obraza
I. skupina

S treniranjem 57. mišic na obrazu stimuliramo glavne žleze v telesu, ki skrbijo za hormonsko ravnovesje in tako očvrstimo mišice na obrazu in posledično izbrišemo gubice in mozoljčke, vnetja ter izpuščaje vseh vrst. Koža zasije, mi pa se počutimo odlično!

Aleš Šüklar
Thefingerring
I. skupina

Izdelava prstanov iz odpadnih desk za rolkanje (skateboard).

Sigalit Sečko Kortran
Holistični center
I. skupina

Na Goričkem urejamo prostore z vrtom z zelenjavo, sadjem in zelišči. V našem holističnem centru bomo ponujali sproščen čas v naravi z delavnicami in tečaji, telesnimi aktivnostmi s svežimi vegetarijanskimi in veganskimi obroki. Ponujamo delavnice in tečaje kot so: joga, zdravo kuhanje, meditacija, ... Če se želite vrniti k naravi, telesni dejavnosti, jesti zdravo, imeti več duhovnosti v življenju in s tem zmanjšati stres in izboljšati kakovost življenja, smo pravi naslov za vas.

Sodelovanje z drugimi holističnimi terapevti, oddajamo tudi prostore za tečaje ter druge dejavnosti.

Mitja Grah
Organizacija nogometnih priprav
I. skupina

Naše poslanstvo je zagotoviti kakovostno organizacijo nogometnih pripravljalnih kampov za profesionalne športne ekipe.

Kako se prijavim?

1
Natančno preberi besedilo Javnega razpisa PONI Pomurje (.pdf).
2
Izpolni Prijavni obrazec (.doc). Obrazce izpolnjuj v elektronski obliki!
3
V informativne namene preberi tudi Vzorec pogodbe o zaposlitvi v projektu PONI Pomurje (.pdf) (ni ga potrebno izpolnjevati in prilagati prijavi na javni razpis).
4
Natisni izpolnjene prijavne obrazce, jih podpiši ter jih skupaj s prilogami (življenjepis, kopija dokazila o izobrazbi in izpis iz ZZZS ali ZPIZA glede prejšnjih delodajalcev) pošlji v skladu z navodili Javnega razpisa - ovojnica mora biti obvezno označena z opremo ovojnice (Priloga 1) (.doc).

Kako in do kdaj lahko oddam prijavo?

Prijavni obrazec s priloženim življenjepisom, fotokopijo dokazila o izobrazbi, izpisom iz ZZZS ali ZPIZ glede prejšnjih delodajalcev ter fotokopijo potrdila o prijavi začasnega bivališča (v primeru, da je to prijavljeno v Pomurski regiji) lahko:

Oddate osebno na sedežu Razvojnega centra Murska Sobota, Kardoševa ulica 2, 9000 Murska Sobota, 1. vhod, 3. nadstropje, najkasneje do dne 30. 9. 2021, do 12. ure ali
ali
Pošljete priporočeno po pošti na naslov: Razvojni center Murska Sobota, Kardoševa ulica 2, 9000 Murska Sobota do dne do dne 30. 9. 2021 (velja poštni žig tega dne). 

Dodatne informacije

Dodatne informacije v zvezi z javnim razpisom in razpisno dokumentacijo je možno dobiti vsak delovni dan do vključno 30. 9. 2021 med 8.00 in 13.00, na telefonski številki: +386 (0)5 908 11 40 ali +386 (0)40 716 976 oz. elektronski pošti: info@rcms.si.

ali

Potencialni prijavitelji bodo dodatne informacije o vsebini in poteku projekta lahko dobili tudi na predstavitvi, ki bo namenjena vsem zainteresiranim prijaviteljem.

Predstavitev bo potekala v četrtek, 16. 9. 2021 preko spletne aplikacije MS Teams. Vsi zainteresirani se naj prijavijo na e-mail: info@rcms.si. Povezavo do predstavitve in točen čas pričetka bomo sporočili 2 dni pred izvedbo predstavitve.

Sklad za regionalni razvoj
Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT)
PONI podjetno nad izzive

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in EU iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru »Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020« prednostne osi: »3. Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast«; prednostne naložbe: »3.1 Spodbujanje podjetništva, zlasti z enostavnejšim izkoriščanjem novih idej v gospodarstvu in pospeševanjem ustanavljanja novih podjetij, tudi prek podjetniških inkubatorjev«. Projekt se izvaja v Obalno-kraški, Osrednjeslovenski, Jugovzhodni Sloveniji, Gorenjski, Koroški, Pomurski, Podravski in  Primorsko-notranjski regiji.

www.eu-skladi.si

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem