NAŠI PONI-JI – II. SKUPINA

Trajnostno naravnana skupina udeležencev, ki s svojimi idejami izboljšuje svet.

Polonca Rogač
Eko kamp

Gostom želim ponuditi samozadostni, butični in trajnostni kotiček za preživljanje prostega časa. Verjamem v koncept sodelovanja, tako z lokalno skupnostjo kot s tistimi, ki jim je osrednja vrednota skrb za sočloveka in varovanje narave. Naši gostje bodo lahko soustvarjali življenje v kampu skozi razne delavnice ali pa enostavno uživali v neokrnjeni naravi Goričkega. 

Preberi več
Nika Peternelj
Frizerski salon Nika

Opažam, da si nekateri z nižjimi pokojninami frizerskih storitev ne morejo privoščiti, zato bi jim rada ponudila storitve po dostopni ceni. Obenem pa želim, da so moje storitve na visoki ravni, zato uporabljam kakovostne produkte proizvajalca Loreal Professionnel. Da bom vedno polna znanja, se redno udeležujem frizerskih seminarjev in izobraževanj, saj sem mnenja, da je znanje vedno potrebno nadgrajevati.

Preberi več
Matjaž Tirš
Gobarnica - gojenje gurmanskih in zdravilnih gob

Zavest o pomenu nakupovanja lokalno in trajnostno pridelanih živil v Sloveniji narašča. Ljudje vse bolj preverjamo, kako in kje je hrana pridelana. Krepi se tudi segment kupcev, ki iščejo nadomestke za meso, proizvodnja katerega je en izmed večjih onesnaževalcev našega planeta. Gobarnica bo ponudila lokalno in trajnostno pridelane gobe, hkrati pa nagovarjala tiste, ki želijo biti samoskrbni in hočejo gobe gojiti doma.

Preberi več
Nana Irgolič
Obnavljanje trajnostnih oblačil z vezeninami in umetnine iz odpadnega tekstila

Srčno verjamem, da lahko na kreativen način zmanjšamo količino odvrženih oblačil in s tem naš planet ohranimo varen. Izjemno rada iščem vrednost v starih stvareh in svojo ustvarjalnost združujem s trajnostnim načinom življenja.

S svojimi umetniškimi izdelki in storitvami se osredotočam na problematiko hitre mode, tekstilnih odpadkov in na njihovo ponovno uporabo. Moja ustvarjalna praksa vključuje ilustracije iz ostankov blaga ter z edinstvenimi vezeninami obnovljena rabljena, vintage oblačila.

Spodbuditi te želim k bolj odgovorni in trajnostni potrošnji, ti približati okolju, ljudem in živalim prijazno modo ter ti pokazati, kako enostavno je monotonim tekstilnim izdelkom vdihniti novo življenje.
Vedno stremim k drugačnosti in brezčasnosti, kar najlažje dosežem s tem, ko ostajam zvesta sama sebi (namig: nežnost, cvetlice, pasteli in barve zelenja).

Preberi več
Sanja Pozderec
Gojenje jelk in smrek

Naše poslanstvo je obogatiti božič naših strank s trajnostnimi jelkami in smrekami z lokalne kmetije in s tem prenesti lepoto narave v zaprte prostore, ki tako postanejo udobni ter privlačni.

Preberi več
Viktorija Lešnik
HAUS VON HAZEL interierni studio

Moja vizija je ustvarjati domače in nostalgično obarvane interierje, umeščene v sodoben čas, za sodobne ljudi, in sicer s poudarkom na kakovosti ter s pozornostjo za detajle. Vzpodbutiti želim skrb za ponovno uporabo, ohranjanje dediščine in zavedanje, da je udobje pomembno ter da ima vsakdo pravico do toplega in domačnega bivalnega prostora.

Preberi več
Lina Kokol
Ljubke ilustracije in grafike za ljubke malčke - LU kidsprints

Ko se strast do ustvarjalnosti in otrok združita v eno. Že od malih nog sta ustvarjanje in družina pomemben del mene, danes pa sem ju uspela združiti v nekaj, kar me izpopolnjuje. V delu združujem ilustriranje in grafično oblikovanje tiskovin za naše otročke. Tako so nastali številni produkti, primerni kot darila ob rojstvu otrok ali za popestritev otroških sobic. Ljubko ustvarjeno za ljubke malčke.

Preberi več
Iztok Sečnjak
Zidanica v Lendavskih goricah

Tradicionalen vinogradniški objekt na lepi razgledni lokaciji v Lendavskih goricah bom ponudil obiskovalcem, ki si želijo miru in stika z naravo ter radi uživajo ob dobrem vinu, kulinariki in lokalnih zgodbah. Vinogradniško nastanitveno dejavnost bom na sodoben način dopolnjeval z doživljanjem podeželja, aktivnostmi v naravi, s kulturnim turizmom in kulinariko. S svojim projektom obnove zidanice tako sledim viziji avtentičnega objekta, ki bo jasno odražal identiteto in dokazoval našo ljubezen do tradicije, ki jo bom skupaj s svojimi družinskimi člani in ostalimi lokalnimi ponudniki poskušal oplemenititi z izbrano butično ponudbo.

Preberi več
Tjaša Rantaša
Oblikovanje unikatnih svetil

Oblikovanje stilsko dovršenih in edinstvenih kosov dekorativnega in uporabnega namena. Odkrila sem prav poseben material, iz katerega oblikujem unikatne namizne lučke. Združujem likovno umetnost z uporabno vrednostjo izdelkov. Prispevati želim k trajnostnemu razvoju, predvsem pa stremim k temu, da začnemo čim bolj posegati po izdelkih iz naravnih materialov.

Preberi več
Darjan Žerdin
Bike & Grill

Ustvarjamo MTB kolesarsko-gurmanska doživetja v Pomurju. Na naših žar delavnicah se vam bodo odprle oči in pocedile sline. Ugotovili boste, kaj imata skupnega pločevinka in piščanec, medtem ko vam bo zapečen vzorec na vašem stejku zavidal vsak sosed. Samostojne žar delavnice so primerne za vas, vaše prijatelje ali za teambuilding vašega podjetja. Če na svojih kolesarskih potepih radi odkrivate čudovite kotičke in imate radi žar dogodivščine v naravi, potem si boste gotovo zapomnili ime BIKE & GRILL.

Preberi več
Petra Gjureč
Psi(ho)terapija za živali - Za mirno sobivanje z vašimi kosmatinci

Tukaj sem, da pomagam razumeti vzroke vedenjskih težav domačih živali. Skrbnika in žival vodim čez proces transformacije od  stresa/strahov/stisk do sproščenosti (pri obeh) z (r)evolucionarno tehniko spiritualno-praktičnega treninga - zdravljenja vedenskih težav od znotraj navzven. Tudi tam, kjer so že vsi drugi obupali. To je moje poslanstvo, ki ga obožujem in se srčno veselim vsake nove srečne zgodbe. 

Preberi več
Tjaša Gazdag
Friendly revolution

Za resnično trajnostno spremembo v svetu mode sem ustvarila lastno znamko oblačil, s katero želim vzpodbujati ljubezen, negovanje Zemlje ter prispevati k bolj prijaznemu svetu. Od modnih trgovin me je odvrnilo spoznanje o negativnih posledicah hitre mode na okolje in ljudi, od onesnaževanja okolja in rabe pesticidov do kršenja človekovih pravic. Moje začetke je zaznamovalo najbolj udobno konopljino spodnje perilo, čemur pa se pridružujejo še druge omejene kolekcije, ki se spreminjajo skladno z navdihom in sezono. Več o meni in mojih kreacijah lahko spremljate na IG: @friendly_revolution ali FB Friendly revolution.

Preberi več
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem