PONI Podjetno nad izzive Pomurje

Zaživi svojo poslovno idejo in se pridruži uspešnim podjetnikom!

Projekt PONI Pomurje je model podjetniškega usposabljanja, v okviru katerega potencialni podjetniki in podjetnice v 4 mesecih zaposlitve na Razvojnem centru Murska Sobota, razvijejo in realizirajo svojo podjetniško idejo.

Kako in do kdaj lahko oddam prijavo?

KAJ PONUJA PONI Pomurje?

4 - mesečno redno zaposlitev.
Mentorstvo in pomoč pri razvoju poslovne ideje ter izdelavi poslovnega načrta.
Pomoč pri uresničitvi poslovne ideje.
Podjetniška usposabljanja.
Delo s somišljeniki in mreženje s podjetniki.
Možnost individualnih izobraževanj.

Kako poteka?

1
Prijaviš se na javni razpis za vključitev v projekt PONI Pomurje.
2
Za 4 mesece se zaposliš na Razvojnem centru Murska Sobota.
3
V času zaposlitve si pridobiš potrebna podjetniška znanja.
4
S pridobljenim znanjem svojo idejo spremeniš v poslovni model ter narediš odličen poslovni načrt.
5
Po koncu usposabljanja si pripravljen za uspešno podjetniško pot in ustanovitev podjetja.

Komu je projekt namenjen?

  • Poslovna ideja in želja po samostojni podjetniški poti.
  • Stalno ali začasno bivališče v eni izmed 27 občin Pomurske regije.
  • Še niste bili vključeni v katerokoli operacijo ali projekt Podjetno v svet podjetništva in projekt PONI, ki se je izvajala v preteklosti ali se še izvaja, v Pomurski ali katerikoli drugi regiji oz. pri drugi regionalni razvojni agenciji.
  • Imate poravnane vse zapadle obveznosti do države.
  • Oddate prijavo na javni razpis samo v Pomurski regiji.
  • Na dan vključenosti v projekt imate izpolnjene vse pogoje za podpis pogodbe o zaposlitvi na Razvojnem centru Murska Sobota.

KAKO SE LAHKO VKLJUČIM V PONI Pomurje?

V projekt se lahko vključite izključno preko prijave na javni razpis PONI Pomurje.

Javni razpis bo objavljen vsake 4 mesece.

Podaljšan rok za prijavo za 6. javni razpis je 10. 6. 2022. 

V šesto skupino bo vključenih do 12 udeležencev.

Oddaj prijavo

Kako se prijavim?

2
Izpolni Prijavni obrazec (.doc). Obrazce izpolnjuj v elektronski obliki!
3
V informativne namene preberi tudi Vzorec pogodbe o zaposlitvi v projektu PONI Pomurje (.pdf) (ni ga potrebno izpolnjevati in prilagati prijavi na javni razpis).
4
Natisni izpolnjene prijavne obrazce, jih podpiši ter jih skupaj s prilogami (življenjepis, kopija dokazila o izobrazbi in izpis iz ZZZS ali ZPIZA glede prejšnjih delodajalcev) pošlji v skladu z navodili Javnega razpisa - ovojnica mora biti obvezno označena z opremo ovojnice (Priloga 1) (.doc).

Kako in do kdaj lahko oddam prijavo?

Prijavni obrazec s priloženim življenjepisom, fotokopijo dokazila o izobrazbi, izpisom iz ZZZS ali ZPIZ glede prejšnjih delodajalcev ter fotokopijo potrdila o prijavi začasnega bivališča (v primeru, da je to prijavljeno v Pomurski regiji) lahko:

  • oddate osebno na sedežu Razvojnega centra Murska Sobota, Kardoševa ulica 2, 9000 Murska Sobota, 1. vhod, 3. nadstropje, najkasneje do dne 10. 6. 2022, do 12. ure.
  • pošljete priporočeno po pošti na naslov: Razvojni center Murska Sobota, Kardoševa ulica 2, 9000 Murska Sobota do dne 10. 6. 2022 (velja poštni žig tega dne). 

Dodatne informacije

Dodatne informacije v zvezi z javnim razpisom in razpisno dokumentacijo je možno dobiti vsak delovni dan med 8.00 in 13.00 do 10. 6. 2022 na telefonski številki:  +386 (0)40 716 976 oz. elektronski pošti: info@rcms.si.

Potencialni prijavitelji bodo dodatne informacije o vsebini in poteku projekta lahko dobili tudi na predstavitvi, ki bo namenjena vsem zainteresiranim prijaviteljem. 

Predstavitev bo potekala v torek, 24. maj 2022 preko spletne aplikacije MS Teams. Vsi zainteresirani se naj prijavijo na e-mail: info@rcms.si. Povezavo do predstavitve in točen čas pričetka bomo sporočili 2 dni pred izvedbo predstavitve.

Sklad za regionalni razvoj
Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT)
PONI podjetno nad izzive

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in EU iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru »Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020« prednostne osi: »3. Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast«; prednostne naložbe: »3.1 Spodbujanje podjetništva, zlasti z enostavnejšim izkoriščanjem novih idej v gospodarstvu in pospeševanjem ustanavljanja novih podjetij, tudi prek podjetniških inkubatorjev«. Projekt se izvaja v Obalno-kraški, Osrednjeslovenski, Jugovzhodni Sloveniji, Gorenjski, Koroški, Pomurski, Podravski in  Primorsko-notranjski regiji.

www.eu-skladi.si

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem